Arbejde - Genoptræning - Sundhed (AGS)

Sådan påvirker Coronavirus træning og genoptræning på AGS

Genoptræningen og de sundhedsfremmende og forebyggende tilbud åbner nu for yderligere aktiviteter, i det omfang det er muligt. De gældende retningslinjer kan fortsat medføre ventetid og færre aktiviteter.

Generelt gælder det for alle områder, at antallet af borgere, der kan ses, er væsentlig lavere på grund af gældende retningslinjer omkring afstand, antal, hygiejne og værnemidler. F.eks. vil vores hold være mindre end de plejer.

Vi vil fortsat hvor det er muligt have aktiviteter over telefon eller skærm.

Besøgende på AGS vil opleve afstandsmarkeringer og personale iklædt værnemidler.

På de steder på AGS, hvor man som borger primært henvender sig, beder vi om at der holdes afstand mellem personalet og borgerne.

På gulvet er der etableret afstandsmarkering i træningsområderne og der henstilles til at træningsredskaber gøres rent efter brug.

Der henstilles fortsat til, at man melder afbud ved mistanke om COVID-19 (feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine og muskelømhed, som hos nogle kan være ledsaget af symptomer fra næsen) må IKKE møde op i på genoptræningscentret, men skal melde afbud og blive hjemme i 2 døgn efter at have haft de sidste symptomer.

Vi følger hele tiden med i Sundhedsstyrelsens anbefalinger og åbner hurtigst muligt op i forhold til de retningslinier, der meldes ud.

Skulle der opstå akut behov for kontakt til terapeut, kan man kontakte AGS i den almindelige telefontid kl. 8.00-9.00 samt kl. 12.00-13.00 på tlf. 8753 5080.

Du kan læse her, hvilke forholdsregler i forhold til coronavirus og forebyggelse af smitte, vi har taget på AGS vedr. borger og personale.

Følg i øvrigt med i Sundhedsstyrelsens anbefalinger med hensyn til, hvornår og hvordan den offentlige sektor genåbnes.

Om AGS - Arbejde•Genoptræning•Sundhed

Har du oplevet tab af funktion efter sygdom og har behov for genoptræning, kan du modtage hjælp på AGS - Arbejde•Genoptræning•Sundhed.

Hvis du har været indlagt på hospital og er blevet udskrevet med en genoptræningsplan, kan AGS også hjælpe dig.

Senest 3 hverdage efter, at kommunen har modtaget genoptræningsplanen, vil du blive indkaldt til en forundersøgelse på træningscentret. Forundersøgelsen vil finde sted senest 7 hverdage fra kommunen har modtaget genoptræningsplanen.

Ved henvisning fra egen læge eller andre vil der kunne gå op til 14 dage, før du bliver indkaldt til en forundersøgelse.

Der er 30 medarbejdere ansat på AGS bestående af fysio- og ergoterapeuter, en leder, en daglig leder samt administrative medarbejdere.

 

Risikobaseret tilsyn
Vi har i 2018 haft risikobaseret tilsyn på træningsområdet. Man kan læse tilsynsrapporten ved at følge dette link: Tilsynsrapport for Arbejde-Genoptræning-Sundhed (AGS)

 

Læs også pjecen om tilbuddene på AGS: Almindelig ambulant genoptræning

Link til kvalitetsstandard for AGS

 

BilagStørrelse
Almindelig ambulant genoptraening2.53 MB
Opdateret: 22-09-2020 10:07

Kontakt