Demens

Efterårets foredrag arrangeret af Demensfællesskabet Østjylland

Billetter betales kontant eller med mobilepay ved entré. Tilmelding skal ske via vores hjemmeside www.demensfællesskabet-østjylland.dk eller tlf. 52 10 22 26

 

Aarhus: Om TV-serien ”Badehotellet” ved Morten Hemmingsen

Den 28. oktober Kl. 18.30-20.30

Et spændende og musikalsk foredrag med Morten fra den succesfulde tv-serie Badehotellet. Få et unikt indblik i Morten Hemmingsens arbejde med Badehotellet og karakteren Morten Enevoldsen.

Billetpris: 100 kr.

Godsbanen (i lokalet ’Remisen’) Skovgaardsgade 3 8000 Aarhus C.

 

Odder: "Giv livet et serviceeftersyn” ved Peter Qvortrup Geisling
Den 1. december Kl. 18:30-20:00

TV-lægen forsøger at inspirere publikum til at give livet et serviceeftersyn. Det er aldrig for sent at udleve sine drømme, og Peter fortæller finurlige historier fra TV-konsultationen, stress og kom-munikation i sundhedsvæsnet.

Billetpris: 100 kr.

Kulturkøkkenet Odder
Vitavej 61
8300 Odder

 

Kom i julehumør sammen med os, når vi tager på bustur til den magiske Skulpturpark i Blokhus

Glæd Jer til en eventyrlig og magisk tur til Skulpturparken i Blokhus med Demensfællesskabet Østjylland. Alle parkens bygninger, træer og haver er pyntet i et strålehav af tusindvis af lysdekorationer og mere end 2 millioner julelys.
 
Der er god plads og højt til himlen i den 20.000 m2 store park, hvor man blandt andet kan gå på opdagelse mellem et stort krybbespil, en julemand i kanen, Europas længste lysende juletunnel, en kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, smukke guldkareter, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med røde julehjerter og meget, meget mere. Dette års store og smukke sandskulpturer, formet efter Noas Ark, bliver desuden lyst op med kulørte julelys, som skifter farve, og parkens andre kunstværker og skulpturer er flot forenet med den unikke juleudsmykning.
 
Efter besøget i Skulpturparken slutter vi turen med en juleplatte i den tilknyttede restaurant, hvor vi har booket vores eget lokale.
 
Dato: Tirsdag den 23. november, afgang kl. 13:00 og hjemkomst cirka kl. 21:00
Mødested: Afgang med PP. Busser fra Vejlby-Risskov Hallen, Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov
Pris: 250 kr. pr. person inkl. bustur, entrébillet og juleplatte, betales kontant eller via mobilepay ved éntre i bussen til de frivillige. Drikkevarer til aftensmaden afregnes separat med restauranten.
Antal deltagere: Max 30, minimum 10 personer
Målgruppe: Hjemmeboende personer med demens og deres familier og netværk. Det er desværre ikke muligt at have kørestol med.
Tilmelding:www.demensfællesskabet-østjylland.dk under ’aktiviteter’ eller tlf. 52 10 22 26.
Seneste tilmelding den 16. november 2021 kl. 10:00
 
Program for dagen:
13:00-15:00 Transporttid til Blokhus
15:00-17:30 Oplev parken
17:30-18:45 Fælles aftensmad i restauranten
19:00-21:00 Transporttid tilbage til Aarhus

 

______________________________________________________________


Hvordan føles det at have demens?

3 studerende fra IT-Universitetet i København har udviklet computerspillet "Forgotten", hvor du kan få et indblik i, hvordan det kan opleves for et menneske med demens at udføre simple hverdagsopgaver.

Læs mere på Alzheimerforeningens hjemmeside, hvor der også er links til spillet og til en Youtube video af spillet: https://www.alzheimer.dk/nyheder/2019/hvordan-foeles-det-at-have-demens-nyt-computerspil-giver-et-bud/

 

Bliv demensven

Gå på https://demensven.dk/ og meld dig som demensven.
Du kan læse mere under menuen "Bliv Demensven", som du finder i venstre spalte

Se den nye video fra vores træningshold for borgere med demens

Klik her for at se video

 

Demensfællesskabet Østjylland

Syddjurs Kommune er med i et samarbejdsprojekt med Alzheimerforeningen og Odder, Favrskov og Aarhus kommune der hedder Demensfællesskabet Østjylland.

Demensfællesskabet Østjylland tilbyder aktiviteter og rådgivning for personer med demens og deres familier og venner i Østjylland. Aktiviteterne udvikles i samarbejde med jer, der har en demenssygdom tæt inde på livet. Den primære målgruppe er hjemmeboende i den tidlige og moderate sygdomsfase og deres familier.

Aktiviteterne finder sted i Aarhus, Odder, Syddjurs og Favrskov kommune. De realiseres i samarbejde med jer samt fagpersoner, frivillige og lokalsamfundet i de involverede kommuner. Følg med i de forskellige aktiviteter på Demensfællesskabets hjemmeside ved at klikke her Følg også med på deres Facebook-side her

Du kan søge rådgivning om demens i Syddjurs Kommune ved at kontakte Demensteamet, eller ved at møde op til Åben Rådgivning - lær mere her.

Rådgivningscenteret i Østjylland er DemensHjørnet, som ligger Kannikegade 18, 8000 Aarhus C. Læs mere information her.

 

 

Demenshandleplan

Med Syddjurs Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2016-2020 ønsker vi at skabe de bedste betingelser for et aktivt og værdigt liv som ældre, samtidig med at den enkeltes livskvalitet opretholdes. Syddjurs Kommune ønsker derfor med afsæt i et stærkt borgerperspektiv at være på forkant med de bedst mulige løsninger inden for demensområdet således, at borgeren på vidt muligt kan mestre sin egen hverdag, og fortsætte det liv, som borgeren altid har levet – også når demenssygdommen indtræffer.

 

Demenshandleplanen for 2017-2021 omfatter følgende fokusområder:

  • Tidlig opsporing og kvalitet i udredning og behandling
  • Bedre kvalitet i pleje, omsorg og rehabilitering
  • Støtte og rådgivning til pårørende til mennesker med demens
  • Demensvenlige samfund og boliger
  • Øget videns- og kompetenceniveau

 

 

Opdateret: 26-10-2021 09:08

Kontakt