Ældre og pårørende - COVID-19

Pleje og omsorg, besøg på plejecentre, aktivitetscentre, hjælpemidler og madudlevering

Besøg på plejecentre og kommunens rehabiliteringspladser

Alle besøgsrestriktioner er ophævet. Ophævelsen af besøgsrestriktioner skyldes at over 80% af beboerne nu er færdigvaccineret mod COVID-19.

Ved besøg på plejecentre skal man dog fortsat overholde en række forholdsregler, der følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer:

• Besøgende skal være uden symptomer for COVID-19 i 48 timer før besøget. Ved kritiske situationer kan pårørende få udleveret værnemidler.
  • Besøgende skal overholde god håndhygiejne med håndsprit eller engangsservietter.
  • Besøgende skal holde 2 meters afstand til øvrige besøgende og beboere samt medarbejdere.
  • Der bør sikres regelmæssig udluftning samt udføres rengøring af kontaktflader efter hvert besøg.
  • Besøgende herunder både pårørende, frivillige og eksterne samarbejdspartnere skal bruge mundbind eller visir (ansigtsværnemidler), når de færdes på fællesarealerne, hvortil offentligheden har adgang.
  • I beboerens eget hjem behøver de pårørende ikke at anvende mundbind, hvis beboeren er færdigvaccineret, hvis dette ikke er tilfældet skal der holdes 2 meters afstand eller anvendes mundbind og hænder vaskes/af sprittes umiddelbart efter kontakt.
  • Ved  sociale arrangementer i fælles arealer  hvor der er frivillige og /eller besøgende til stede, er der underlagt de gældende regler om afstand (2 meter) og arealkrav (4 kvm, dog 2 kvm, hvis der er tale om siddende/liggende aktiviteter) ligesom forsamlingsforbuddet vil være gældende.

Du kan få svar på de allerfleste spørgsmål på Sundhedsstyrelsens side. Har du spørgsmål til egen sundhed kan du også kontakte egen læge.

> Kommunens callcenter 87 53 50 00, se åbningstider nederst på siden

> Hjemmesygeplejen 87 53 60 00,  mandag, tirsdag, torsdag & fredag kl. 9-11 og kl. 13-15, onsdag kl. 9-12

> Sundhedsplejen 87 53 55 00, se åbningstider på sundhedsplejens side

> Hjemmeplejen 87 53 66 00, Se åbningstider på Hjemmeplejens side